Distanspass med besök på Vollsjö hembageri

En av de riktigt bra trevliga sakerna med distanspassen och cykling är att man får besöka caféer, hembagerier eller andra trevliga ställen att få fika på. Skåne är ju fyllt av mindre vägar och dessutom är dom väldigt ofta asfalterade, till skillnad från många av de mindre vägarna i Västmanland där jag bodde som ungdom, där många var grusvägar.

Skåne är även fyllt av mindre byar, slott och Caféer! Igår så bestämde vi med kort varsel att åka ut en runda på morgonen idag 18/5, planen var från början att ta oss ner till Olof viktors, men vi enades om att det var lite för mycket tid som gick för att ta sig runt då. Nästa förslag var då att med start i Dalby ut via Veberöd, ut mot Blentarp, Everlöv, Sjöbo, Tolånga, och vidare mot Vollsjö och där fika på Vollsjö Hembagergi.

Vollsjö hembageri

Vi blev 6 personer som for iväg, Västlig vind i ryggen gjorde att det rullad lätt mer eller mindre hela vägen. Ganska precis 60 km var det till Vollsjö och fikastopp. Med på turen följde denna lite udda cykel, en C4 joker. Enligt Per (ägaren) så skal ldet finnas 4 st av dessa i Sverige. Den är rätt fräck onekligen.

C4 joker, en ovanlig cykel

I Vollsjö finns det gamla Hembageriet kvar, idag drivs det med ny regi, men med gamla inredningen. Helt fantastisk, de gamla galonklädda stolarna, jukeboxen, en lång soffa utmed en hel väg i grön galon.
Porslinet är klasiska kaffekoppar med fat och allt med guldkant.

Interiör i Vollsjö hembageri

Interiör från Vollsjö hembageri, jukeboxen har sin själklara plats här!

Priset för fikat är också så att man har lite kvar i plånboken efter fikat! 🙂
Vädret tillät idag att man kunde fika utomhus, världsrekord!

Vollsjö är för övrigt mer känt för sina träskor som jag säger, men i skåne säger man trätofflor, Vollsjötofflan.

Hemåt körde vi via Österstad, Hjularöd, Harlösa, Silvåkra, Veberöd, Torna Hällestad. 1o mil blev det ganska precis.
Ni kan se rundan nedan och klickar ni på den så får ni detaljer.

Om ni klickar på bilden nedan och får upp den nya sidan, klicka då i rutan för varv uppe i högra hörnet, där di kan se en 2:a är fiket. Vollsjö syntes inte på min karta av någon anledning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *