Nya försök till att slå 1timmes rekordet – men bara försök…

Efter Jens Voigts nya världsrekord i höstas har det blivit både fler försök och nya världsrekord, men även misslyckanden.

Det skrev Roberto Vacci (har jag för mig) om tidigare och det är bra, för att rekordet skall verka trovärdigt så skall det inte kunna slås i en handvändning.

Fabian Cancellara, den flerfaldige tempovärldsmästaren var tidigare inne på att försöka slå rekordet, men har nu på sistone uttryckt en viss negativ attityd mot det. Jag har inte helt förstått vad som är fel och och så negativt från hans sida. Min övertygelse är att han inte helt enkelt kan slå det, jag tror helt ärligt att han skulle få det rätt svårt att slå nuvarande rekord. När skall han dessutom slå det, för efter honom kommer det fler!

Wiggins har ju gått ut och sagt att han skall göra ett seriöst försök till världsrekord, där är enligt mig det det stora problemet för Cancellara. Wiggins är idag enligt mig en bättre tempocyklist än Cancellara, i synnerhet på sådana här extrema saker som att nagla sig fast på en given effekt eller hastighet. Han har den vanan från sin erfarenhet på bana, han är ju inte för inte världsmästare även där i vissa moment. Så min gissning är att Wiggins kommer att vara världsrekordhållare när han försökt senare i år.

Så jag ser i vart fall fram emot hands försöks med spänning, i väntan på det så får vi kanske fler misslyckade försök som detta:

Thomas Dekkers misslyckade försök. Han missade nuvarande världsrekord av Rohan Dennis med 270 meter, inte mycket, men, men, fullt tillräckligt för att bli slagen. Nuvarande rekord är imponerande 52 491 meter på en timme.

För er som kanske är ointresserade eller nyfikna, prova att cykla i 50 km/h och hålla det så länge ni kan. Det är inte lång stund ni kan hålla den farten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *