Stina Nilsson – Sveriges Northug!

Stina Nilsson har inför detta året höjts sig rejält. Vinner tävling på tävling, nu är det inte enbart sprint som hon vinner. Hon vinner även distanslopp. Sveriges motsvarighet till Norges Petter Northug, är det Stina Nilsson?

Intressant att läsa Ingvild Flugstads kommentarer efter senaste tävlingen 4/1-2017, hon ger där Stina Nilsson 0 av 100! Hennes dragvillighet var noll. Det låter väldigt likt det som sades om Petter Northug i tider då Anders Södergren med flera var som bäst. Northug var som ett plåster bakom alla, för att på upploppen spurta om och vinna. Senast det inträffade var vid VM (2015) i Falun.

Då Sverige nu fått fram en sådan duktig åkare så är det inte lika mycket prat om att det är trista tillställningar där någon ligger i suget hela loppet och gör ett ryck på upploppet för att vinna. Inte i Sverige i vart fall, kanske blir det annat ljud i Norge? Så fungerar cykel, så fungerar mass- och jaktstarter i skidåkning. Är det kul att se på, njae, det är ju lite av en transportsträcka som avgörs under den absolut sista delen av loppet. Det går inte att klandra någon som kör smartast efter den egna förmågan, gör man inte det så är man direkt märklig och korkad.

Jag gläds med Stina Nilsson, Sverige och för egen del som patriot och Svensk över de framgångar som hon åstadkommer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *