Varför rekomenderar vi en Kurt Kinetic trainer?

Bra råd och saker tål att upprepas, så vi upprepar igen. Kurt Kinetic har väldigt bra och pålitliga trainer.
Monark har ökat sin försäljning rejält och många verkar köpa en Monark ergometercykel och sitta hemma och trampa på. Inget ont eller fel med det, men jag personligen ser inte några direkta fördelar med det, den är för det första väldigt dyr i inköp. Hittar man en begagnad så är det fina fisken, men det är trots det en allt som oftast dyrare investering än en trainer. För det andra så kan man inte logga sin träning på ett vettigt sätt utan en hel del dyra tillbehör.

Med en Kurt Kinetic Road Machine har du dels en trainer som är otroligt stabil, den klarar av att ge åtminstone det dubbla i motståndsväg i jämförelse med både övriga trainer och de vanliga Monark ergometercyklarna. En Road Machine är kapabel att ge >3000 watt i motstånd, det finns alltså så det räcker (och blir över). Du sitter på din cykel som du skall cykla på utomhus, sittställningen är förhoppningsvis bra inställd.
Med endast en USB ANT+ sticka och en Garamin GSC10 eller liknande (+ eventuellt ett pulsband) så får man all data och mer därtill rakt in i datorn!! All träning loggas således om man vill det. Du får då data som, hastighet, kadens, effekt, puls, mm.

En bidragande orsak till att ytterligare göra dessa trainer är så mångsidiga är Trainer Road.

Detta till ett betydligt lägre pris än motsvarande nya ergometercykel. Motsvarande trainer av andra märken finns faktiskt inte. Kikar man på riktpriserna så är trainer plus lite extra utrustning endast 1/3 av priset för en ergometercykel, du kan enkelt fälla ihop trainern, och parker din racer/MTB där den brukar parkeras. Övriga trainermärken, har inte någon liknande modell så där faller jämförelsen lite.

Kurt Kinetic Road Machine

Kurt Kientic Road Machine

Vi har sålt dessa trainer i 7 år och har alltså stor erfarenhet av dessa. Den trainer jag själv sitter på är nu 7 år gammal och har gått ca. 1500-1800 mil!!

Vi har flera inlägg om dessa ypperligare trainer på bloggen, ni kan kika runt lite för att läsa mer.

Har ni funderingar eller frågor är ni välkomna att höra av er till oss. Vi har alltid dessa trainer hemma på lager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *