Wiggins löften infriade, nästan…

Att Bradley Wiggins skulle slå världsrekord på 1 timmas cyklande var nog alla överens om, att han skulle komma upp i de dryga 55km var det nog många som var osäkra på. Han var på god väg, men på slutet var han rejält trött och tappade lite. Nytt världrekord är nu 54,526 m, vilket är närmare 1.5km längre än Alex Dowsetts några veckor gamla rekord. Ett otroligt nytt rekord som jag tror blir svårslaget, men ändå inte helt omänskligt. Wiggins siktade dock lite högre, hans mål var 55 250 m, men han lyckade inte riktigt med det.

 

Bradley Wiggins från WM i Köpenhamn 2011

Bradley Wiggins från WM i Köpenhamn 2011

Hans rekordförsök har fått otroligt mycket medial uppmärksamhet där de flesta brittiska tidningar har skrivit om både uppladdning och om själva evenemanget. De flera tusen biljetterna till evenemanget sålde slut på 7 minuter så han har gott om supporter. Jag hoppas nu att intäckterna går till något vettigt, Wiggins har nog klirr i sin kassa så det räcker.

Jag följde själv detta på Youtube som sände hela evenemanget. Hoppas nu att detta sporrar fler att försöka sig på ett rekordförsök, kanske framför allt Tony Martin och Fabian Cancellara, två giganter inom tempocykel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *