Boktipset – “Kings of pain”

image

Du kan köpa boken Kings of pain på länken här intill.

Boken är läsvärd av flera skäl. Dels är det ett tidsdokument som samlar cyklister från tidigt 1900-tal med Ottavio Bottecchia som den förste fram till Indurain. Det är mängder med fantastiska bilder, dessa bilder visar hur hårt cykel har varit, är och verkligen kan bli om det tas till sina ytterligheter.

Det är omöjligt att inte fascineras av dessa bilder, många av bilderna har lyckats fånga stämningen på ett fantastiskt sätt.

Boken kan köpas som en prydnad, en kaffebords bok att verkligen grotta ner sig lite i fina bilder och läsa om svunna tiders cyklister. Texten är rätt kortfattad så det är framför allt en bok att bläddra i och förundras över de fina bilderna. Boken kan även ses som en inspirationskälla för den fotointresserade, bilder behöver inte vara fyllda av färger och kanske visa hur cyklister spurtar i mål.

En av bilderna från starten eller om det möjligen är en paus under loppet, där står första ledets cyklister över sina cyklar och röker, de delar på tändstickan för att tända sin cigarett.
Klockrent!

Rapha är mästare i att få till det där retro, folk är ju dessutom benägna att betala för detta. Kläderna de har är snygga, håller bra kvalitet och kostar en smärre förmögenhet. De är smarta i sin marknadsföring och strategi, denna bok är inte heller billig, 450:-, går bara att beställa direkt från dem, böcker kostar dock en hel del och med tanke på hur fint förpackad den är så är priset inte hutlöst, boken är välgjord så för den intresserade så är detta ett måste.

Spring Classics

Kan ju passa på att nämna en annan fin bok som också är i samma genre,
The Spring Classics, en bok om vårklassikerna. Detta är en stor bok både till format och innehåll, den har precis som “Kings of pain” en mängd med fina bilder. Köp dessa två böcker och njut av fina bilder. Denna sista bok har lite mer text och är lite mer innehållsrik och har inte fokuserat lika mycket på bilder, även om det är mycket fina sådana i denna också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *