Dokumentärfilm är grejen!

Sögs igår 18/12 -2018 helt in i DOX dokumentären om Laird Hamilton, “Take every wave”. Otroligt fascinerande att se på den. En nörd, en person som verkligen går all in för sin grej, tar allt till sin spets.

 

En film om en som jag förstår det legend inom vågsurfingen. Det är för mig helt nytt, jag gillar inte vatten, badar ju knappt. Surfa är något som inte finns på min karta, trots det är det en makalöst fascinerande film om en person som är ett med vågsurfing. Det är många grejor jag giller med filmen, dels att han så konsekvent inte vill och gillar att tävla. Han argumenterar så bra för just det, han vill inte ha det så. Ett problem i hans värld blir ju då att hitta möjligheter att finansiera sitt nörderi. Se filmen så förstår ni att han löser det på sitt sätt. Att tävla är annars ett sätt att få sponsorer, på tävlingar syns man och på så sätt marknadsföra produkterna.  Det jag mest gillar är hans sätt att hela tiden gå framåt, utveckla sig själv, surfingen och materialet. Omständigheter och material förändras ju konstant. Han söker hela tiden nya vägar för att lösa det som han ser som problem, brister, eller helt enkelt inte håller måttet i hans värld.

Det är ett avsnitt där han samarbetar med världsomseglare och NASA, med en bakgrund helt utan akademiska studier och någon djupare kunskap inom fysik och naturlagar så har han varit med och utvecklat saker som är helt banbrytande.

Klart sevärd dokumentär, vilket det ofta är då DOX har filmer på SVT.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *