Normaltid igen och söndagsträning

Undrade just hur många som skulle missa att det var natten till idag som klockan skall ställas tillbaka en timma. Skickade för säkerhets skull ut en påminnelse till alla som är med på mail-listan. Vi blev till slut 8 personer idag. Turen gick även denna vecka österut, vinden hade inte någon betydelse då det i princip inte var någon vind alls idag. Tyvärr så var det rätt blött och fuktigt, många av oss hade inte heller fått på skärmarna på cykeln. Bättring till nästa gång!! Dessa är enlka och bra, klipp-on fästen för racer cyklar som saknar fästen.

Crud skärmar för racer

Dom finns att köpa Crud skärmar här, dessa kan enkelt knäppas på och av cykeln.

Man kan i värsta fall se ut så här om man legat bakom någon utan stänkskärmar:

Eller så här, bry er inte om att han har solbrillor inomhus, han är bara lite fåfäng och har lite ont i sina armhålor!

Dagens runda på mina cykeldator blev 121km, nedan kan ni kika på rutten. Spana även in temperaturen, 14 grader hade vi som varmast idag, inte illa!

Tror nog för allas trevnad att skärmar på cykeln är att föredra, bättre än vad vi hade i dag vädermässigt kan vi nog inte räkna med, det var ju verkligen varmt idag, tyckte att jag hörde flera som “gnällde” över för varma kläder!! 🙂

Halvägs på turen så beökte vi Eriksgårdens kaffe, en väldigt trevlig bekantskap som vi säkert kommer att besöka fler gånger.

Bla. så åts det varm äppelkaka med äkta vaniljsås:

Äppelkaka med riktig vaniljsås, i porslinsform, muuums!

Äppelkaka

men även smarrig smörgåsar kunde man få:

Smarrig macka på Eriksgåden

Soffgruppen som såg inbudande ut på Eriksgården

Soffgruppen på kaffe Eriksgården

Soffgruppen får vi prova när vi är anständigt klädda och inte i trikåer med skitrand i baken! Hade vi haft skärmat så kanske vi kunnat prova ! 🙂

En toppentur måste jag tillstå, dryga 12 mil blev det i riktigt behagligt höstväder, solen tittade fram då och då. En uppmaning till alla er som funderar på att komma, gör inte det, kom bara. Med en knippe sådan hör turer i benen så är ni garanterat bättre förberedda inför vårens turer och kanske för er som skall köra sub 8, sub 9, sub 10, eller helt enkelt vättern runt. Det är sånt här ni har nytta av, kroppen behöver få jobba länge!!

Nu är det bara att spola av cykeln smörja kedjan, sätta på skärmarna och se fram emot nästa helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *