Sparbanken Skånes Elit-GP och Sandby Dam-GP 2014

Det blev en väldigt fin tillställning då Trampen annordnade sitt årliga Elit-GP, här finns en länk till resultat. Tävlingen kördes i år för X gången, förutsättningarna kan inte vara bättre. Svensk sommar när den är som allra bäst, solsken, en behaglig temperatur och svag om ens någon vind.

Det var lite folk ur huse utmed tävlingsbanan, det grillades, fikades eller bara kikades på den fina tävlingen. Startfältet var bra då det i år var en deltävling i Svenska GP-Cupen.

Herrarna kom till start med dryga 50-talet cyklister och damerna med närmare 25 cyklister.

GP-lopp är cykel när det är som bäst, korta tekniska banor och ofta med hög fart. Varven på denna tävling tar någonstans mellan 1.40-2.10 minuter så det bjuds på många chanser att se cyklisterna.

Det blev en fin tillställning utan några allvarliga incidenter, några punkteringar och någon omkullkörning dock utan allvarliga skador.

Herrarnas Elit-GP

Team Argon 18 Scandinavia kom hit med ett riktigt taggat lag och körde hem det hela, vann gjorde Isac Lundgren trots problem redan på det första varvet där han fick tvärstopp på först rakan (se bild nedan), på GP lopp har man dock respit varv då han var med rätt snabbt igen och kunde sedan köra hem loppet. De plockade även hem andraplatsen i en spurtuppgörelse, där Alexander Wetterhall sprängde sig in i den massiva Argon 18 dominansen på en tredjeplats.

FK Trampens Mats Anderssons körde väldigt bra och var på hugget hela tiden, låg hela loppet framme i täten och var med i flera försök till utbrytningar. Det som är så roligt med GP lopp är att det händer så mycket, dessvärre så hamnade han lite längre ned i gruppen på slutvarven, men körde in på en fin 14:e plats.

Damernas GP

Det gick även här ganska lugnt och inga allvarliga incidenter. FK Trampens Alexandra Nessmar var aktiv och satt prägel på loppet och gjorde försök att ta sig loss från klungan, lyckades dock inte riktigt och i spurtuppgörelsen så körde hon sedan in på en fin 7:e plats, vann gjorde Hanna Nilsson tävlande för Åhus CK med Emma Ahlstrand på andra plats.

Nedan är några bilder från Fredagens tävling.

För den som vill se mer så finns ett större antal samlade på
Länk till foton av Velocipeter.
Dessa bilder är helt obehandlade och kommer direkt ut kameran. Notera även att bilderna tar lite tid att ladda från sidan, så ge bilden någon sekund att se skarp ut, vet inte varför det tar sådan tid att ladda bilderna till skärpa.

För den som vill ha och använda en bild går det bra att kontakta mig.

DSC_0398

DSC_0421

DSC_0444

DSC_0455_isac_med_problem

DSC_0493

DSC_0600

DSC_0635

DSC_0639

DSC_6764

DSC_6865

DSC_6904

DSC_6946_bw_color

DSC_7011_bw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *